HPD Mala Rava Zadar

Click here to edit subtitle

    HPD Mala Rava osnovano je 23. ožujka 2010. godine u Zadru s ciljem okupljanja svih ljubitelja planina i prirode koji se žele baviti športsko-planinarskom rekreacijom, poticanjem stručnog usavršavanja članova i drugih osoba od značenja za djelovanje društva.
    Također, jedna od djelatnosti društva je upravljanje i održavanje športskih građevina kao i razvoja organiziranih oblika stvaranja uvjeta za razvoj ukupnog planinarstva.
   To se prvenstveno odnosi na izgradnju, obilježavanje, čuvanje i održavanje planinarskih staza, puteva, transverzala i vezanih puteva.
Njegovanjem planinarske etike razvija se čovjekoljublje, nesebičnost, ispravan odnos prema prirodi i smisao za njeno očuvanje, stvara se uvjet za razvitak zdravog, snažnog i plemenitog članstva.

  Trenutno udruga broji 25 članova koje se sastaje svaki četvrtak od 18 do 21 sati u prostorijama Cafe bara "No7" na adresi Braće Bersa 1 (iza crkve Gospe od Zdravlja). Udruga je dobila na upravljanje planinarsko sklonište Crnopac na obroncima Južnog Velebita.
Jednom tjedno članstvo udruge vrši i obilazak staza i planinarskog skloništa Crnopac.